Cu montu’ la tăiere – reloaded

Am scris acum câteva luni despre experiența montului tăiat. M-au întrebat mulți dacă s-a meritat, dacă, știind cum avea să fie, aș mai fi făcut această operație.

Ca să răspund mai bine celor care m-au întrebat și celor care sunt poate interesați, scriu aici.

Operația mea trebuia făcută. Se pare articulația mea era foarte inflamată. Lăsate așa lucrurile, ar fi dus la o operație de urgență.

Recuperarea însă a fost o surpriză totală. Nu am cercetat destul de bine ce s-ar putea întâmpla și am fost surprinsă de cât de greu a fost. Am avut ca modele două alte persoane care au trecut altfel (mai ușor) pe drumul acesta. A fost o greșeală să îmi imaginez că avea să fie la fel și pentru mine.

Ce aș face diferit dacă va fi nevoie de operație și la celălalt picior?

Aș încerca să programez operația și mai devreme în sezonul cald. Mult mai devreme de 4 iulie, cum s-au întâmplat lucrurile acum. Am avut parte de 3 luni în care am trecut de la un ciorap găurit la un singur tip de sandale. Dar sfârșitul lui septembrie a venit cu frig. A trebuit să mă încalț cu adevărat. Sunt și acum în fiecare zi cu aceeași pereche de botine – singurele care mă încap. Nu, nu am cumpărat nimic, pentru că încă am un picior „mai mare„ decât celălalt și nu știu ce mărime ar trebui să port în prezent.

Apoi…nu mi-aș mai imagina mai deloc felul în care ar decurge recuperarea. Ca să nu mai fiu surprinsă. M-aș documenta însă la fel de mult în ceea ce privește operația. Asta da.

Bun, și…a meritat?

Da. Încă sunt în perioada de recuperare, la trei luni de la operație și voi mai fi, se pare, încă pe atât timp. Oricum, spun unii și alții că poți spune că s-a vindecat o operație abia când au trecut doi ani de la eveniment.

Nu mai am durerile pe care le aveam înainte.

Chiar dacă sunt limitată la încălțăminte, prevăd că lucrurile vor fi bune.

Piciorul arata mai…nu stiu cum. Ia ziceti voi cum!

progresie

Da, bineînțeles că în a treia poză mi-am făcut unghiile. Cum altfel?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s